YOGA

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent 'eenheid' of 'samenbrengen'. Yoga ontstond duizenden jaren geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Feitelijk is er in die tijd niet veel veranderd, want ook nu is dat het uitgangspunt van yoga. Ben je onbekend met yoga dan heb je misschien het idee dat het bij yoga vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Gelukkig is dit niet zo. Er zijn veel vormen waarvoor de nodige kracht en lenigheid nodig is, maar wie begint met yoga merkt al snel dat de meeste klassieke yoga-oefeningen redelijk eenvoudig zijn uit te voeren. Yoga is voor iedereen! Yoga leert ons om lichaam, geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana's) geven kracht en energie en zorgen voor een prettig gevoel van in,- en ontspanning.

Wat bieden wij?

We hebben een ruim aanbod van activiteiten rondom yoga/meditatie en bewustwording. Zo kun je bij ons terecht voor Yoga workshops, Meditatie workshops, Zwangerschapsyoga, Yoga en meditatie groepslessen, Yoga en ontspannings lessen voor bedrijven. Heb je een leuk idee of zoek je iets op het gebied van de bovenstaande workshops neem dan gerust contact op voor informatie.

Waarom Yoga?

- Yoga zorgt voor het verbeteren van je prestaties en het verminderen van stress : door middel van ontspannings oefeningen en meditiatie komt er minder van het hormoon Cortisol vrij dat zorgt voor stress.
- Yoga zorgt voor een lagere bloeddruk, verbeterde spijsvertering en een verhoogd immuunsysteem.
- Yoga houdt je lichaam fit, flexibel en sterk en helpt je pijn en blessures te verlichten.
- Yoga helpt je voeding, slaap en algehele gezondheid/leefstijl te verbeteren.
- Yoga zorgt voor een verbeterde longfunctie en een hoger zuurstofgehalte in je lichaam.
- Yoga zorgt voor bewustwording en leven in het hier en nu waardoor je leert optimaal te genieten van al het moois dat jouw leven je biedt.

Namasté